
تولیت آستان قدس رضوی گفت: مقوله ارائه خدمت به مستضعفان راهبرد اساسی آستان قدس رضوی در حوزه محرومیت زدایی و کمک به نیازمندان است.
به گزارش raisi.ir، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جمع سرپرستان دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در سراسر کشور با بیان اینکه منشور هفتگانه مقام معظم رهبری سند راهبردی آستان قدس است، اظهار کرد: تسهیل زیارت زائران یکی از اصلیترین مأموریتهای آستان قدس رضوی است که ایجاد زائر شهر، زائر سرا، میقات الرضا(ع)، طرح زیارت اولیها و... در همین راستا بوده است.
* حرم مطهر رضوی؛ قطب فرهنگی جهان اسلام
عضو مجمع تشخیص مصلح نظام مأموریت دوم آستان قدس را امور فرهنگی دانست و عنوان کرد: بارگاه مطهر رضوی نه تنها قطب فرهنگی ایران، بلکه قطب فرهنگی جهان اسلام است که میتواند مرکزیت ارتباطات فرهنگی جهان اسلام باشد.
وی با بیان اینکه مأموریت سوم، توجه به محرومان، نیازمندان و فقراست، تصریح کرد: آستان قدس مقوله امداد رسانی به محرومان را از دو طریق پیگیری میکند، اول تعامل با دیگر نهادهایی که مأموریت مبارزه با فقر را دارند و دوم هم کارهایی که به صورت مستقل انجام میدهیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: در این سه مأموریت خراسان رضوی به دلیل همجواری با بارگاه حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در اولویت است.
حجت الاسلام رئیسی با تأکید بر اینکه زیبنده نیست کسی در جوار مضجع نورانی حضرت رضا(ع) با فقر درگیر باشد، عنوان کرد: مجموعههایی برای پیگیری مأموریتهای آستان قدس رضوی در استانهای کشور نیاز داشتیم که در این جهت دفاتر نمایندگی استانی آستان قدس رضوی ایجاد شد.
وی دو رویکرد منفعلانه و فعالانه را در حوزه امداد رسانی به نیازمندان معرفی و بیان کرد: اینکه منتظر باشیم کسی اظهار نیاز کند و ما برای رفع نیاز او گام برداریم برخورد منفعلانه است، برخورد فعال این است که با بررسی، مشکلات مختلف فرهنگی، درمانی و... را پیدا کرده و در جهت حل شدن آنها تلاش کنیم.
* اجرای طرح توانمندسازی محرومان با توجه به اقتضاعات جغرافیایی
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به ضرورت توانمندسازی محرومان و نیازمندان اشاره و عنوان کرد: توانمندسازی محرومان رویکرد اصلی آستان قدس در حوزه محرومیتزدایی است که در استانهای مختلف گامهایی در این جهت برداشته شده همچون اجرای طرح تحویل دام سبک، احیای قنوات و ... که باید با توجه به اقتضاعات هر جغرافیایی اجرایی میشود.
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه مقوله ارائه خدمت به مستضعفان راهبرد اساسی آستان قدس رضوی در حوزه محرومیت زدایی و کمک به نیازمندان است، افزود: مهمترین تفاوت آستان قدس رضوی با دیگر نهادهایی که در جهت محرومیت زدایی تلاش میکنند، مسئله «خدمت» است؛ افراد حاضرند به نام حضرت رضا(ع) خدمت کنند که بیش از میلیونها تومان ارزش داشته باشد، بسیاری افراد با حرفههای مختلف فنی و فرهنگی وجود دارند که میخواهند در حرم مطهر رضوی یک روز خدمت کنند و بقیه وظیفه خادمی خود را در شهر خودشان انجام دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیاری از خدمات توسط خادمیاران رضوی در سراسر کشور قابل انجام است که نیاز به مدیریت و به خط کردن دارد و دفاتر آستان قدس رضوی باید با پیگیری موضوع خدمتیاران گرهای از مشکلات نیازمندان باز کنند.
* دفاتر نمایندگی؛ حلقه واسط میان نیازمند و خادم
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه حق نداریم هیچکدام از نامههای مردم را بایگانی کنیم و باید تا حد امکان رسیدگی شود، ابراز کرد: هنر و مدیریت شما در قضیه خادمیاران، شناخت نیاز، شناخت نیازمند، شناخت خادم، نوع خدمت و برقرار کردن حلقه بین نیازمند و خادم است تا گرهی از مشکلات مردم گشوده شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: آنچه تاکنون در حوزه کمک به نیازمندان انجام شده لازم بوده اما کافی نیست، به دنبال این هستیم که مشهد تبدیل به شهر بدون فقیر شود، اصلاً مهم نیست که به نام چه کسی کار انجام شود و هر دستگاهی میتواند باید در این جهت تلاش کند.
حجت الاسلام رئیسی گفت: فعالیتهای دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی شبیه فعالیت در جبهه است که منتظر امکانات و مشکلات نمیماندید، باید انقلابی و جبههای کارها را جلو برد، بیش از آنچه به دفتر و تابلو و اعلام کردن نیاز داشته باشیم، نیازمند کار واقعی هستیم.