آیت الله رئیسی در جلسه شورای اداری بوشهر:

آنچه که کشور را پیشرفته می‌کند، توانمند شدن در حوزه تولید پیشرفته است

رئیس قوه قضاییه گفت: آنچه که کشور را پیشرفته می‌کند، توانمند شدن در حوزه تولید پیشرفته است و این روند موجب می‌شود کشور در بومی شدن دانش و انتقال تکنولوژی پیشرفته شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله رئیسی در نشست شورای اداری استان بوشهر، با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی در دهه اول همراه با موانع و مشکلات بسیار بود، تصریح کرد: ازجمله موانع جدی تاسیس نظام که از سوی دشمنان ایجاد شد، جریان منافقین، هشت سال جنگ تحمیلی و جریان‌های مختلفی بود که مانع ایجاد کردند تا نظامی تحت عنوان نظام اسلامی و مبتنی بر دین برای اداره زندگی جامعه و انسان معاصر تشکیل نشود.

وی افزود: در دوره دوم که دوره تثبیت نظام بود، بسیار در ناکارآمدی نظام و اینکه نظامی مبتنی بر رای مردم و ارزش‌های دینی امکان ندارد پا بگیرد و کارآمد باشد، دمیدند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه هم در دوره تاسیس و هم در دوره تثبیت مشخص شد که این نظام کارآمد و پاسخگوی نیاز انسان معاصر است، ادامه داد: بسیاری معتقد بودند تمدن‌های موجود امروز در عالم و مدعیان تمدن بشری و دموکراسی، می‌توانند برای اداره زندگی انسان نسخه داشته باشند و امکان ندارد نظام مبتنی بر دین و ارزش‌های الهی پا بگیرد و پاسخگوی نیاز‌های بسیار پیچیده امروز انسان معاصر باشد.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: در دوره سوم برای توقف و نگه داشتن پیام انقلاب در حوزه جغرافیایی کشور و نرسیدن این پیام به دیگر ملت‌ها بعد از مشخص شدن موفقیت این کشور، تلاش کردند.

وی یادآور شد: برای اینکه انقلاب ما نتواند دوره تشکیل نظام و تثبیت آن را بگذراند و در نهایت سخنی در عالم داشته باشد، بسیار دشمنی کردند و امپراطوری رسانه‌ای دشمن بسیار در ایجاد محدودیت‌ها و حصر‌ها و تلاش نمود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ما به گستردگی همه داشته‌هایمان در محدودیت قرار گرفتیم و تهدید شدیم، گفت: هم ذخایر مادی، هم نیروی انسانی کارآمد، هم دانشمندان‌مان و هرچه این کشور دارد، در معرض تهدید قرار گرفت.

آیت الله رئیسی گفت: گستردگی تهدید نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی مربوط به چند محور اقتصادی به معنای خاص نیست. به عنوان مثال در کشاورزی تلاش‌شان این است که نگذارند به مواد اولیه کار دست پیدا کنیم و در حوزه ایجاد محدودیت‌ها بسیار بی رودربایستی و جدی عمل می‌کنند؛ چون می‌دانند استقلال اقتصادی و استقلال در حوزه‌های کشاورزی و صنعت، پایه استقلال سیاسی و استقلال در حوزه‌های مختلف است و نمی‌خواهند بگذارند این اتفاق بیفتد.

وی افزود: همه به چشم دیدیم که بعد از گذراندن دوره تاسیس و تثبیت و در دوره توسعه هم موفق نشدند جمهوری اسلامی را متوقف کنند؛ یعنی پیام و اهداف انقلاب توسعه پیدا کرد؛ به نحوی که منطقه را فراگرفت و فضای حق‌طلبی و عدالتخواهی و آزادیخواهی همه منطقه را فراگرفت.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: این اتفاق در منطقه افتاد و حضور ایران اسلامی نه در جغرافیای ایران بلکه در منطقه در جهت اینکه به سوی استقلال و ظلم ستیزی و استکبار ستیزی برود و مردم منطقه، خودشان در حوزه اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی تصمیم بگیرند، تاثیرگذار بود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: تصورشان بر این بود که ترور حاج قاسم سلیمانی و برخی از اقداماتی که در منطقه اتفاق افتاد ما را متوقف می‌کند؛ ولی بعد از ترور حاج قاسم سلیمانی، هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی کاری مهم و نشان دهنده استمرار اقتدار و قدرت نظام بود.

وی اظهار کرد: امروز تحت عنوان بنیان مرصوص، یمنی‌های اقدامات جدی انجام می‌دهند که این موضوع بعد از حاج قاسم اتفاق می‌افتد. در همین چند وقت سوری‌ها اقداماتی را نسبت به کیلومتر‌ها از خاکشان که در تصرف گروه‌های تکفیری بود، انجام دادند.

رئیس قوه قضاییه افزود: تصورشان این بود که شهادت حاج قاسم، تمام کردن برخی از اقدامات در منطقه است؛ درحالیکه آغاز بسیاری از اقدامات در منطقه بود. به قول آن فرد که گفت شهید قاسم سلیمانی برای آن‌ها خطرناکتر از سپهبد قاسم سلیمانی است، همینطور اتفاق افتاد.

آیت الله رئیسی ادامه داد: اتفاقاتی در منطقه در حال رخ دادن است که با ترور و اقدامات تخریبی و موانع ایجاد کردن متوقف نمی‌شود و این حرکت پرخروش پیش می‌رود. در رابطه با پیشرفت‌های هسته‌ای چقدر از دانشمندان‌مان را شهید کردند تا موضوع هسته‌ای متوقف شود؟ ولی آیا متوقف شد؟

وی با اشاره به تعبیر معروف استفاده شده برای بوشهر به عنوان پایتخت انرژی کشور، گفت: اخبار بعضی از مانع‌تراشی‌های دشمن برای جلوگیری از پیشرفت ما علنی می‌شود؛ ولی برخی از اقداماتی که نفوذی‌ها برای ایجاد مانع انجام می‌دهند، پخش نمی‌شود و تنها دست اندرکاران و کسانی که از حرکت نفوذی‌ها اطلاع دارند، متوجه می‌شوند که این نفوذی‌ها چه موانعی را ایجاد می‌کنند تا کار پیش نرود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مقام معظم رهبری از دهه چهارم به عنوان دهه عدالت و پیشرفت یاد کردند، خطاب به مدیران حاضر در این نشست با طرح این سئوال که پیشرفت به چه معناست، گفت: آیا یک کشور با مصرف محصولات پیشرفته، به یک کشور پیشرفته تبدیل می‌شود یا پیشرفته شدن کشور به بالا رفتن توان تولید در کشور بستگی دارد؟

آیت الله رئیسی ادامه داد: بدون توانمند شدن کشور در حوزه‌های مختلف حتی با استفاده از محصولات پیشرفته، پیشرفت حاصل نمی‌شود.

وی توانمند شدن در حوزه تولید را ضرورت پیشرفت کشور دانست و بیان داشت: آنچه که کشور را پیشرفته می‌کند، توانمند شدن در حوزه تولید پیشرفته است و این روند موجب می‌شود کشور در بومی شدن دانش و انتقال تکنولوژی پیشرفته شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تصور برخی مبنی بر اینکه ضرورت پیشرفت، برقراری ارتباط با غربی‌هاست و آنها باید به ما اجازه دهند تا صاحب یک تکنیک شویم، خطاست، در چرایی این موضوع گفت: آیا وقتی صاحب دانش هسته‌ای شدیم، آن‌ها این دانش را به ما دادند؟ آیا اصلا راضی به دستیابی ما به این دانش بودند یا اینکه با دستگاه‌های اطلاعاتی بسیار تلاش کردند که جوانان ما صاحب این تکنیک نشوند؟ همه میدانیم که آنها چه مشکلات و موانعی ایجاد کردند تا دانش هسته‌ای به کشور ما نیاید و اگر هم آمد بومی نشود؛ ولی هر دو اتفاق افتاد. در مورد نانو تکنولوژی هم همینطور.

وی با اشاره به پیشرفت‌های صنایع دفاعی و اقدامات صورت گرفته در این زمینه، تصریح کرد: اینکه با این میزان از دقت از ایران اسلامی موشک بزنند و دقیق به نقطه‌ای مشخص بخورد، موضوع بسیار مهمی است که نشان از جرات و جسارت و شجاعت و پیشرفت دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه پیامی که با هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد به همه جهان مخابره شد، پیام اقتدار و "ما می‎توانیم" بود، افزود: البته می‌خواستند با قضایای مختلفی این موضوع را تحت الشعاع قرار دهند؛ اما نتوانستند و پیام توانمندی ایران را دریافت کردند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه پیشرفت در کشور باید اتفاق بیفتد، تصریح کرد: در برخی از حوزه‌ها مثل صنایع دفاعی، بخش‌های مختلف پزشکی و هسته‌ای نشان دادیم که علیرغم همه موانع هم می‌توانیم پیشرفته شویم و هم دانش‌مان را بومی کنیم و باید کشور ما کشوری پیشرفته و توسعه یافته شود.