آیت الله رئیسی در جمع فعالان اقتصادی استان خراسان جنوبی:
باید در جنگ اقتصادی آرایش جنگی بگیریم و کارآفرینان ما مانند یک افسر وارد میدان تولید شوند/ نباید سرمایههای کشور را با خام فروشی حراج کنیم
رئیس قوه قضاییه گفت: برای پیروزی در جنگ اقتصادی دشمن باید آرایش جنگی بگیریم و با تخصیص تسهیلات به حوزه تولید، از افسران دلاور این میدان پشتیبانی کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در ادامه سفر به خراسان جنوبی با جمعی از فعالان اقتصادی استان دیدار کرد و با آنها از لزوم کار و تلاش مضاعف و پرهیز از یاس و تردید در برابر موانع برای پیروزی در جنگ اقتصادی دشمن سخن گفت.
رئیس قوه قضاییه، خراسان جنوبی را استان کار و تلاش و مستعد برای تولید دانست که می توان با تقویت صنایع در این دیار، محرومیت را از چهره زیبای آن زدود.
آیت الله رئیسی گفت: فقر در گوشه و کنار استان خراسان جنوبی فقر وجود دارد و بعضی گزارش ها ما را رنج می دهد اما با همت سرمایهگذاران و کارآفرینان و تدبیر مدیران می توان بر مشکلات فائق آمد.
توجه به "تجارت جهانی" از نکات مورد تاکید رئیس دستگاه قضا بود که با اشاره به بازدید صبح امروزش از "پایانه مرزی یزدان" در خراسان جنوبی تاکید کرد: خراسان جنوبی از طریق سه پایانی مرزی فعال استان می تواند سهم ایران را در تجارت منطقه ای و تجارت بینالمللی افزایش دهد.
"پرهیز از خام فروشی" دیگر نکته مورد تاکید آیت الله رئیسی بود که متذکر شد این موضوع فقط مربوط به نفت نمی شود و باید از خام فروشی همه کالاها پرهیز کرد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: خداوند به کشور ما ثروت فراوانی داده و نباید آنها را با خامفروشی حراج کنیم بلکه باید منابع را به خوبی بشناسیم و از آنها درست بهره برداری نماییم.
آیت الله رئیسی در همین راستا از دو گزارش اخیر صداوسیما درباره "صنایع چرم" و "کُرک" تقدیر کرد که متعهدانه زوایای اقتصادی این دو صنعت را بررسی کرد و خواستار توجه و حساسیت همه مسئولان به ویژه وزیر صنعت نسبت به کالاهایی شد که با ارزش افزوده بالا قابل ارائه هستند.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توجه به صنایع تبدیلی و بسته بندی نیز تاکید کرد و گفت که توجه به این صنایع موجب تولید مقرون به صرفهی کالا برای فروشنده و مصرف کننده می شود و برای اقتصاد هم ارزش افزوده خواهد داشت.
آیت الله رئیسی با اشاره به نقش موثر صنایع پیشران در اشتغالزایی از صنعت مسکن به عنوان نمونهای از این صنایع نام برد و متذکر شد: اگر در کشور مسکن سازی را درست پیگیری می کردیم بسیاری از صنایع مرتبط فعال و مساله اشتغال حل شده و بیکاری کاهش می یافت.
رئیس قوه قضاییه لزوم پرهیز از واردات بی رویه به کشور را نیز گوشزد کرد و اظهار داشت: کالاهایی که می توان با کیفیت استاندارد در داخل تولید کرد نباید وارد کشور شوند.
آیت الله رئیسی افزود: وقتی واردات یک کالا ۴ دلار و تولید آن در داخل ۱ دلار هزینه میبرد، منطقی و معقول آن است که خط تولید آن کالا را افزایش دهیم و راضی نشویم مشابه آن از خارج وارد شود تا تولیدکننده ما متضرر شود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش به ستاد تنظیم بازار نیز تذکر داد که مواد اولیه را با نرخ مناسب در اختیار تولیدکنندگان بگذارد تا هم آنها احساس ضرر نکند و هم کالا با قیمت عادلانه به دست مصرف کننده برسد و به هیچ کس ظلم نشود.
آیت الله رئیسی "جهش تولید" را مأموریت همه بخش ها در کشور دانست و اظهار داشت: رهبر انقلاب شعارهای راهبردی سال را بر اساس نیاز جدی کشور و متناسب با تحرکات دشمن مطرح می کنند و همه موظف به تحقق این شعارها هستیم.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه دشمن تلاش می کند تا چرخه تولید در کشور ما متوقف شود تا دست نیاز به سوی بیگانگان دراز کنیم تصریح کرد: ملت ایران تحت هیچ شرایطی تسلیم دشمن نمی شود و مسئولان هم باید با حضور فعال در صحنه، اجازه ندهند دشمن به هدفش برسد.
آیت الله رئیسی گفت: مقام معظم رهبری حکیمانه فرمودند که همه مشکلات کشور قابل حل و راه حل آنها توجه به توانمندی ها و ظرفیت های داخلی است
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مرز مشترک استان خراسان جنوبی با افغانستان و نظرات برخی فعالان اقتصادی منطقه، یکی از الزامات اولیه در این زمینه را فعالیت مستمر گمرکات برای صادرات عنوان کرد.
آیت الله رئیسی با اشاره به نشست هایی که با کارآفرینان و سرمایه گذاران در استان های مختلف کشورمان داشته، متذکر شد که با شنیدن نظرات فعالان اقتصادی و اصحاب تولید به علم الیقین رسیده که همه مشکلات حوزه تولید با تصمیم سازی دقیق، تصمیم گیری قاطعانه و عزم راسخ مسئولان قابل حل است.
رئیس قوه قضاییه با تقدیر از تلاش های رئیس دادگستری و استاندار خراسان جنوبی برای حمایت از تولید، از آنها خواست که با جدیت بیشتری به تلاش هایشان برای گره گشایی و حل مشکلات کارآفرینان و تولیدگران ادامه دهند.
رئیس قوه قضائیه همچنین به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان توصیه کرد با عزم راسخ در این عرصه تلاش کنند و در برخورد با موانع و کاستی ها دچار یاس و تردید نشوند.
آیت الله رئیسی از فعالان اقتصادی استان خراسان جنوبی خواست که مسائل و مطالبات خود را همراه با راه حل های پیشنهادی مشکلات به صورت مکتوب ارائه دهند تا آنها را در نشست های سران قوا یا از طریق شوراهای عالی پیگیری نماید.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز ما در یک جنگ اقتصادی با دشمن قرار داریم و باید آرایش جنگی بگیریم و کارآفرینان ما همچون یک افسر و سرباز دلاور باید وارد میدان شوند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: وقتی سرمایه گذار و کارآفرین ما با اعتماد به نفس وارد صحنه شود و مسئولان نیز با تخصیص اعتبارات و تسهیلات لازم از آنها حمایت کنند، یقیناً دشمن در میدان تولید هم مانند همه صحنه ها شکست خواهد خورد.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، دبیر ستاد اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی به گزارش عملکرد یک سال اخیر این ستاد پرداخت.
وی از ۳۰ مورد بازدید رئیس دادگستری استان خراسان جنوبی از مجموعه های تولیدی و احیای ۲۰ واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، همکاری با یکصد فعال اقتصادی و بررسی ۲۱ مشکل مراکز تولیدی استان به عنوان بخشی از این فعالیت ها یاد کرد.
همچنین در این نشست، تعدادی از فعالان اقتصادی استان به بیان مسائل و مشکلات اقتصادی استان و راهکارهای پیشنهادات خود برای حل این موضوعات پرداختند.
فلاحی خواستار معافیت مالیاتی شهرک های صنعتی بیرجند قائم شد و زینعلی لزوم جلوگیری از واردات کالاهای دارای مشابه داخلی و پرداخت تسهیلات برای تولید این کالاها به جای خروج ارز را مورد تاکید قرار داد.
خیریه، مدیر مجتمع مرغ مادر، از ضرر ماهیانه هزار و ۲۰۰ میلیاردی صنعت طیور و ضرر ۱۵۰۰ میلیارد تومانی واحدهای مرغ مادر در ۶ ماه نخست امسال به خاطر آنچه تصمیمات غیرکارشناسی ستاد تنظیم بازار در شرایط کرونا خواند، خبر داد و خواستار حمایت قضایی برای پرداخت خسارت به مرغداران منطقه شد.
رستگار نماینده دامداران و استان نیز از لزوم تامین نهاده های دامی برای صدور لبنیات به بازار افغانستان سخن گفت و خواستار تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد کارخانه تولید شیر و شیرخشک در استان شد و صفدری زاده مدیر مناطق ویژه اقتصادی استان هم با اشاره به لزوم توسعه منطقه ویژه اقتصادی ماهی رود، بر لزوم ۲۴ ساعته شدن فعالیت گمرکات و صدور کالا از مرز مشترک افغانستان برای تقویت جایگاه ایران در تجارت بین المللی تاکید کرد.