نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده؛

رویکرد قوه قضاییه در توجه به حوزه زنان و خانواده در سند تحول قضایی مایه امیدواری است

در آستانه سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده در راستای تجلیل از مقام زن و مادر با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، در آستانه سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده در راستای تجلیل از مقام زن و مادر با حضور آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

مشروح سخنان آیت الله رئیسی در نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده

خانم «خادمی» فعال و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده، ضمن قدردانی از قوه قضاییه به سبب تدوین لایحه صیانت از حقوق زنان و خانواده اظهار کرد: بدنه وسیعی از نیروهای جوان و انقلابی در حوزه زنان و خانواده مشتاق هستند که به دور از فضای سیاست زده، در حاشیه ای امن بتوانند منویات نظام جمهوری اسلامی ایران را در حوزه زنان و خانواده اجرایی کنند.

وی با تاکید بر این نکته که موضوع «خانواده» موضوعی برجسته در سیاست های دستگاه قضایی محسوب می شود، رویکرد قوه قضاییه در توجه به حوزه زنان و خانواده در سند تحول قضایی را مایه امیدواری عنوان کرد.

تمامی رویکردهای سند تحول قضایی با توجه به اصل تحکیم بنیان خانواده تدوین شده اند

آقای اصفهانی عضو ستاد تحول قوه قضائیه ضمن تشریح ماموریت ها، ویژگی ها، راهبردها و راهکاری گنجانده شده در سند تحول قضایی اظهار کرد: در این سند 18 اقدام اساسی در حوزه زنان و خانواده پیشبینی شده است.

وی با بیان اینکه تمامی رویکردهای سند تحول قضایی با توجه به اصل تحکیم بنیان خانواده تدوین شده اند، عنوان کرد: امیدواریم هرچه زودتر با ایجاد شعب اختصاصی برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی گام بلندی برای رسیدگی به این دعاوی برداشته شود.

خانم «کبری خزعلی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست اظهار کرد: امیدواریم هرچه زودتر آثار تحول نظام حقوقی زنان و خانواده را که قوه قضاییه آن را طراحی کرده است در جامعه شاهد باشیم.

وی ضمن قدردانی از عملکرد دستگاه قضا در زمینه مبارزه با فساد، بر اجرای منویات مقام معظم رهبری در موضوع «جمعیت» تاکید کرد و با اشاره به ترک فعل های موجود در حوزه زنان و خانواده، خواستار برخورد دستگاه قضا با اینگونه ترک فعل های مسئولان و نهادهای مرتبط شد.

خانم «مینو اصلانی» رئیس سابق بسیج جامعه زنان نیز طی سخنانی ضمن انتقاد از واگذاری کارهای سنگین به بانوان در بخش خصوصی، گفت که لایحه امنیت زنان می تواند به رفع این مشکلات بانوان کمک بسیار زیادی کند.

وی همچنین با اشاره به تخلفاتی که در فضای مجازی صورت می گیرد و خانواده های بسیار زیادی را با مخاطرات آن مواجه ساخته، بر مقابله با اینگونه تخلفات تاکید کرد.

دکتر «بانکی پور» عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و نماینده مجلس شورای اسلامی در این نشست عنوان کرد: نگاه فعلی که در قوه قضاییه شاهد آن هستیم «تغییر» نیست بلکه «تحول» است که باید آن را رو به جلو و در راستای کمتر شدن اشکالات تفسیر کرد.

وی «پیری جمعیت» را یکی از خطرناک ترین بحران های ایران زمین در سالیان آتی دانست و افزود: اگر ما در سیاهچاله پیری جمعیت بیفتیم، تا 150 سال نمی توانیم خودمان را نجات دهیم.

خانم «مومن» رئیس گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به تمدن سازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از 40 سال گذشته گفت: بانوان ایران اسلامی نیز در این مدت برگه های زرینی را در دفتر قطور افتخارات انقلاب اسلامی به ثبت رسانده اند.

وی تاکید کرد: بانوان موفق می توانند نسل و جامعه ای را بهتر از خودشان تربیت کنند بنابراین حمایت از یک زن، حمایت از یک نسل است.

خانم «پور رجبیان» فعال حوزه زنان و خانواده نیز در این نشست با اشاره به مشکلات بانوان فارغ التحصیل حوزوی و دانشگاهی عنوان کرد: متاسفانه شاهد هستیم در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور از ظرفیت بانوان فارغ التحصیل حوزوی و دانشگاهی استفاده می شود

وی بر لزوم فرصت دادن و مهیا کردن شرایط برای مراکز نوآورانه خصوصا آن دسته از مراکزی که بانوان متولیان آن هستند تاکید کرد و گفت: مراکز نوآورانه همان اندازه که در عرصه های اقتصادی و کسب و کار موفق هستند، می توانند در حوزه های جمعیت و زنان و خانواده نیز موثر عمل کنند به شرطی که مسئولان به توانایی بانوان و جوانان اعتماد کنند.

خانم «حاجی حسینی» رئیس معاونت خواهران مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، مسئله زن و خانواده را یکی از مسائل استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد و گفت: متاسفانه نگاه های سلیقه ای دولت ها و مجلس ها به حوزه زنان و خانواده، باعث غفلت نسبت به این حوزه مهم و راهبردی شده است.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا زیبایی نژاد» رئیس پژوهشکده زن و خانواده هم ضمن تشریح بندهایی از سند تحول قضایی، بر لزوم توجه و تلاش حداکثری دستگاه قضا در راستای حفظ حریم و کانون خانواده تاکید کرد.

حجت الاسلام «دهقانی نیا» رئیس سابق مجتمع خانواده ضمن واکاوی برخی از بندهای سند تحول قضایی تصریح کرد: برخی از بندهای سند تحول قضایی، آرزوهای 40 ساله قضات و نیروهای قضایی را برآورده کرد.

وی همچنین بر لزوم اصلاح فوری قوانین مربوط به مهریه از سوی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

خانم «ولویون» دادیار دیوان عالی کشور نیز در‌ این نشست با گره‌گشا خواندن سند تحول قضایی در‌ بسیاری از ابعاد حقوقی و قضایی، بر ضرورت بکارگیری حداکثری‌ از بانوان نخبه و باتجربه جهت حل و فصل دعاوی حوزه خانواده تاکید کرد و خواستار تشکیل معاونتی در قوه قضاییه تحت عنوان معاونت زنان و خانواده شد.

خانم «اوصانلو» قاضی دادگستری تهران هم با اشاره به برخی کمبودهایی که در روند رسیدگی به پرونده‌های دعاوی خانواده وجود دارد، بر لزوم استفاده از مشاور زن در دادگاه‌های خانواده تاکید کرد و گفت: وجود مشاور زن باتجربه در دادگاه‌ها امری ضروری است.

خانم «شریفی» فعال رسانه‌ای و کارگردان برنامه تلویزیونی هزار راه نرفته نیز در این نشست با بازگویی روایتی از مشاهدات عینی خود از دادگاه‌های خانواده گفت: آثار سوئی که بعد از طلاق، گریبانگیر طرفین طلاق و فرزندان و خانواده‌های آنها می‌شود به مراتب سهمگین‌تر از خود طلاق هستند.