آستان قدس رضوی باید الگویی الهام بخش در اقتصاد مقاومتی باشد

تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه شرکت های اقتصادی وابسته به سازمان اقتصادی رضوی باید کارآمدی اقتصاد مقاومتی را اثبات کنند، گفت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامگذاری شده است، ما به عنوان جزئی هرچند کوچک از نظام اقتصادی کشور، باید الگویی الهام بخش از توانمندی اقتصاد مقاومتی را ارائه دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی طی سخنانی در جمع مدیران عامل شرکت های اقتصادی وابسته به آستان قدس رضوی، توجه به اقتصاد مقاومتی را به عنوان یکی از اولویت های سازمان اقتصادی رضوی برشمرد و عنوان کرد: در سال جاری باید برنامه ریزی ها و اقدامات اقتصادی آستان قدس رضوی متناسب و منطبق با سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد.

وی با اشاره به اشتغال 7هزار نفر در شرکت های اقتصادی آستان قدس رضوی و تولید محصولات استراتژیک توسط این شرکت ها، افزود: مهم ترین نقش آستان قدس رضوی در زمینه اقتصاد مقاومتی، الگو دهی است و بر این اساس، امیدواریم سهم ما در زمینه اشتغال و تولید بیش از گذشته افزایش یابد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی هم چنین، فعالیت های اقتصادی آستان قدس رضوی را پشتوانه ای برای تحقق اهداف و ماموریت های اصلی این مجموعه خواند و گفت: فعالیت های اقتصادی که در پرتو معنویت، روحانیت و جایگاه عظیم آستان قدس رضوی و با تلاش و پیگیری متولیان امر ایجاد شده، از منظر اشتغال زایی، تولید کالاهای استراتژیک و رونق اقتصادی کشور دارای اهمیت هستند، اما حرکت اصلی و ماموریت سازمان اقتصادی رضوی باید در راستای اهداف کلان آستان قدس رضوی باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: شرکت های اقتصادی وابسته به آستان قدس رضوی علاوه بر وابستگی به نظام مقدس جمهوری اسلامی، از منظر انتسابشان به ساحت قدسی حضرت رضا(ع) اعتباری ویژه دارند و از این روی باید قداست و کارآمدی تلاش تحت نام حضرت ثامن الحجج(ع) را نشان دهند.


ساماندهی فعالیت های اقتصادی

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ساماندهی فعالیت های اقتصادی آستان قدس رضوی در حکم انتصاب تولیت، اظهار کرد: ساماندهی به این معناست که یک فعالیت اقتصادی، وجود و تداوم دارد. اما باید ضمن شناسایی مشکلات موجود در این روند، راهکارهای رفع آن را نیز طراحی و اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه همه اجزای سازمان اقتصادی رضوی باید خود را نسبت به این امر مسئول بدانند، افزود: لازم است، جمعی از کارشناسان با نگاهی آسیب شناسانه به فعالیت های جاری درون سازمان و وضعیت اقتصادی کشور، در راستای مصون سازی شرکت ها در برابر چالش های پیش رو گام بردارند.


ضرورت برنامه ریزی و نظارت

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت وجود برنامه و نظارت برای به نتیجه رسیدن کارها، گفت: نبود برنامه در مدیریت استراتژیک همانند حرکت یک کشتی بدون ناخداست. مسئله نظارت و بازرسی از منظر درون سازمانی و برون سازمانی و نظارت پذیری نیز در کار باید مورد توجه باشد. چراکه بسیاری از گزارش های حسابرسی چراغ راهی برای مدیران به حساب می آید.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی هم چنین رعایت ضوابط و توجه عملی به ارکان شرکت ها شامل مجمع، هیئت مدیره، بازرس، حسابرس و ... را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: هر کدام از این اجزا می توانند چشمی برای مجموعه باشند و با نگاه اصلاح گری، مدیران عامل را یاری کنند.


در چارچوب قوانین

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه چارچوب ما در کار اقتصادی، قوانین هستند، گفت: کسب منفعت و سود امری پسندیده و غیر قابل انکار است. اما در فعالیت های اقتصادی آستان قدس رضوی باید شأن و جایگاه رفیع این سازمان مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی هم چنین به مسئله مطالبات آستان قدس رضوی از ارگان های دولتی و غیر دولتی اشاره و عنوان کرد: در زمینه تسویه این مطالبات گام هایی برداشته شده، اما امروز با توجه به حجم بالای آن ها، پیگیری مضاعفی مورد نیاز است.

مهندس مهدی عزیزیان؛ قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و رئیس هیئت مدیره سازمان اقتصادی رضوی نیز پیش از سخنان حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، به ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان پرداخت و ضمن مرور سابقه فعالیت سازمان گفت: از زمان تاسیس سازمان اقتصادی رضوی تا کنون  دو برنامه استراتژیک 5 ساله در این سازمان اجرایی شده و برنامه سوم نیز برای سال های 94 تا 98 طراحی شده است.

وی با اشاره به اینکه 33 شرکت با مالکیت 100 درصد و 29 شرکت با مالکیت کمتر از 50 درصد تحت نظر سازمان اقتصادی رضوی فعالیت می کنند، افزود: با وجود چالش ها و مشکلات حوزه اقتصادی طی سال های اخیر، شرکت های وابسته به آستان قدس رضوی به خوبی توانسته اند در عرصه تولید و اشتغال فعالیت خود را تداوم بخشند.

فرهاد قبادی؛ مدیر عامل سازمان اقتصادی رضوی و تعدادی از مدیران عامل شرکت های وابسته به این سازمان نیز در این جلسه به ارائه توضیحاتی درباره وضع موجود و برنامه های پیش روی مجموعه های متبوع خود پرداختند.