آیت‌الله رئیسی در دیدار با جمعی از علما و روحانیون استان خراسان رضوی:

برای حل مشکلات کشور، معطل گره‌گشایی بیگانگان نمانده‌ایم

رئیس‌جمهور در دیدار با جمعی از علما و روحانیون استان خراسان رضوی، با ارایه گزارشی از اقدامات دولت و برنامه‌های آینده، امیدآفرینی، تقویت سرمایه اجتماعی و ارتقای اعتماد مردم به نظام حکمرانی را از اهداف اصلی دولت در سیاست‌گذاری‌ها دانست.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی که شامگاه چهارشنبه و در جریان سفر استانی به خراسان رضوی، در این دیدار سخن می‌گفت، تاکید کرد: امروز اعتماد مردم و رهبر معظم انقلاب به دولت پشتوانه بزرگی برای ما است و این اعتماد، سرمایه اجتماعی و مشارکت و نشاط اجتماعی و امیدواری در جامعه را افزایش می‌دهد.

رئیس‌جمهور افزود: تمام تلاش بخش‌های مختلف کشور باید مقابله با یاس‌آفرینی دشمن و ایجاد و تزریق امید در جامعه باشد. امیدآفرینی البته با سخن و بخشنامه ممکن نیست، بلکه باید در میدان عمل محقق ‌شود.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به مسئولیت‌های دولت در گام دوم انقلاب اسلامی، افزود: گام‌های خوبی در چهل سال اول انقلاب انجام شده است اما کاستی‌هایی نیز وجود دارد که باید جبران شود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نسخه جامعی از واقعیات کنونی و چشم‌اندازی از آینده کشور است و باید مبنای سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های تحول‌گرا برای کشور قرار بگیرد.

دکتر رئیسی تاکید کرد: سند تحول دولت نیز مستند به بیانیه گام دوم انقلاب است.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به تلاش‌ها برای رفع موانع تحقق هدف‌گذاری‌های انقلاب و کشور، گفت: دشمنی‌ها و مانع‌تراشی‌ها بر سر راه ما وجود دارد و جریان نفوذ تلاش میکند اما هیچکدام از اینها حرکت ملت ایران را متوقف نخواهد کرد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما چشم به بیگانه نداریم، ارتباط با همه را می‌پسندیم اما هرگز منتظر نمی‌شویم دیگران بیاییند و گره‌ای از گره‌های ما را بگشایند. تجربه نشان داده و از پیشینیان نیز عبرت گرفتیم که به هیچ‌عنوان به بیگانه اعتماد نکنیم. آنها گرهی از هیچکس نگشودند و از ما هم نخواهند گشود. اعتماد ما به داشته‌ها و ظرفیت‌های کشور است.

آیت‌الله رئیسی در مورد وضعیت کشور در آغاز به کار دولت سیزدهم، گفت: تمایلی ندارم که در تریبون بگویم چه چیزی را تحویل گرفتیم اما مردم می‌دانند چه وضعیت سختی داشتیم.

رییس جمهور ضمن یادآوری داغدارشدن روزانه بیش از ۷۰۰ خانواده به علت کرونا در کشور تا کمبود کالای اساسی و کسری بودجه سنگین در ابتدای استقرار دولت سیزدهم، اظهار داشت: با وجود شرایط جنگی در منطقه، امروز در زمینه ذخائر کالاهای اساسی هیچگونه مشکلی در کشور وجود ندارد اما حرکت اصلی ما به سمت استقلال در تامین کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور است. سمت‌وسوی حرکت ما حرکت راهبردی است تا الگوی کشت را عوض کنیم و کشور استقلال کشاورزی پیدا کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی در سال گذشته، تصریح کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب کسری بودجه ام‌المصائب است و ما توانستیم بدون مبتلا شدن به چاپ پول، استقراض از بانک مرکزی و بالابردن پایه پولی کشور این شرایط را بگذرانیم.

دکتر رئیسی در مورد بودجه ۱۴۰۱ گفت: در سال گذشته رشد اقتصادی کشور ۴ دهم درصد بوده در حالیکه برآوردهای موجود حاکی از تحقق رشد اقتصادی پنج درصدی در سال ۱۴۰۰ می باشد و برنامه ما برای سال ۱۴۰۱ هم رشد هشت درصدی است.

رئیس‌جمهور افزود: کشور در وضعیتی بود که برخی آقایان در جلسات می‌گفتند، اگر کسی بتواند ۲۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد او را وزیر نفت می‌کنیم اما امروز شرایط فروش نفت با گذشته قابل مقایسه نیست، افزایش چشم‌گیری داشته و پول فروش نفت نیز به کشور باز می‌گردد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به وضعیت تجارت کشورمان در منطقه گفت: حجم تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال گذشته به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیدکه بخشی از آن به خاطر افزایش تعامل و استفاده از ظرفیت همسایگان بود. برخی فکر می‌کردند این ظرفیت را در دنیا فقط ۳-۴ کشور دارند که مدعی عالم هستند و ارتباط با دنیا فقط در همین چند کشور خلاصه می‌شود اما اینطور نیست. خیلی وقت‌ها همسایگان مورد توجه قرار نگرفته‌اند، مبنای این حرف این است که پس از سفری که به تاجیکستان داشتم مراودات تجاری ما با این کشور ۴ برابر شد. سهم ما از بازار منطقه خیلی بالاتر از این است.

رئیس جمهور ادامه داد: البته مذاکرات با قوت و عزت دنبال می‌شود و ما از میز مذاکره کنار نکشیده‌ایم و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران با عزت امروز بیان می‌شود اما به هیچ عنوان زندگی مردم و اقتصاد را به برجام و مذاکره گره نزده‌ایم، چه مذاکرات به جایی برسد چه نرسد ما برنامه‌های خودمان را در اداره اقتصاد ملی داریم و با قدرت آن را ادامه خواهیم داد.

دکتر رئیسی تصریح کرد: در زمان تحویل بودجه به مجلس هم گفتیم این بودجه فارغ از مذاکرات است، زیرا قرار است ما روی پای خودمان بایستیم و به داشته‌های خودمان اعتماد کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت مسائل فرهنگی در کشور گفت: دولت شورای عالی انقلاب فرهنگی را عالی‌ترین مرجع فرهنگی در کشور می‌داند و در حوزه فرهنگی قائل به حرکت در چارچوب‌های ترسیمی این شوراست. شرایط جوری شده بود که تنها نامی از این شورا باقی مانده بود اما سند تحول شورا را آماده و خدمت مقام معظم رهبری ارائه کردم و ایشان هم اعلام نظر کردند.

آیت‌الله رئیسی تاکید کرد: حوزه علمیه می‌تواند در جهت تحول دولت نقش‌آفرین باشد و دولت هم از نظرات حوزه استفاده می‌کند.

رئیس‌جمهور در پایان افزود: اینکه به برخی مطالب رسانه‌ها نمی‌پردازم برای این است که بسیاری از دولت‌ها و مجالس، گرفتار حاشیه‌ها شدند. امروز یکی از ترفندهای دشمن این است که ما را گرفتار حاشیه کند. اگر گرفتار حاشیه شویم از متن که اساس آن رفع گرفتاری مردم است، باز می‌مانیم.