دکتر رئیسی در اجتماع اقشار مختلف مردم شهرستان دماوند:
با ساخت و سازهای غیرمجاز در دماوند ولو از جانب افراد و دستگاههای متصل به قدرت بدون اغماض برخورد خواهیم کرد/ در حوزه تولید، تجارت و صادرات، رکورد 40 ساله اخیر شکسته شده است/ تاکید بر لزوم مدیریت منابع آبی دماوند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه توسعه شهرستان دماوند از سوی دولت پذیرفتنی است اما قطعاً باید با حفظ قوانین، مقررات و حریم منابع طبیعی همراه باشد، تأکید کرد: با ساخت و سازهای مخرب برای طبیعت این شهرستان ولو اینکه از جانب افراد یا دستگاههای حکومتی یا متصل به قدرت باشد مخالفیم و قطعاً با اینگونه اقدامات غیرمجاز بدون اغماض برخورد خواهیم کرد.
دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز پنجشنبه در اجتماع اقشار مختلف مردم شهرستان دماوند ضمن تبریک ایام ماه مبارک رجب، با ادای احترام به روح مطهر شهدای این شهرستان و خانواده معزز آنها گفت: حضور بنده به عنوان خدمتگزار در شهرهای اطراف تهران به لحاظ نظام مسائل و تراکم جمعیتی این شهرها سفر استانی محسوب میشود و تلاش ما این است که در جلسات شورای اداری نسبت به رفع مشکلات مردم شهرهای همجوار استان تهران نیز تلاش کنیم.
رئیس جمهور پیگیری حل مشکلات زیرساختی، جادههای مواصلاتی و آب و برق شهرستان دماوند را از جمله دلایل اصلی سفر به این شهرستان عنوان کرد و افزود: توسعه شهرستان دماوند از جمله فرصتهای بسیار خوب برای مردم این منطقه محسوب میشود که اگر با حفظ محیط زیست و مراتع و جنگلهای این منطقه همراه نباشد ممکن است به تهدید تبدیل شود.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه توسعه شهرستان دماوند از سوی دولت پذیرفتنی است، اما قطعاً باید با حفظ قوانین، مقررات و حریم منابع طبیعی همراه باشد، تأکید کرد: با ساخت و سازهای مخرب برای طبیعت این شهرستان ولو اینکه از جانب افراد یا دستگاههای حکومتی یا متصل به قدرت باشد، مخالفیم و قطعاً با اینگونه اقدامات غیرمجاز بدون اغماض برخورد خواهیم کرد.
رئیس جمهور تخریب محیط زیست و منابع طبیعی را ظلم به مردم و آیندگان و تخلفی غیرقابل گذشت عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین برنامههای سفر دولت مردمی به شهرستان دماوند بازنگری و به روزرسانی قوانین و مقررات ساخت و سازها و بارگذاری جمعیتی در این شهرستان است.
دکتر رئیسی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به مدیریت منابع آبی در شهرستان دماوند به ویژه در بخش کشاورزی، افزود: خوشبختانه ما در این منطقه به رغم خشکسالیهای چندسال اخیر مشکل کمبود آب نداریم، اما اهمیت مدیریت منابع آبی کمتر از اهمیت وجود آب نیست.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: توجه به الگوی مصرف در بخش خانگی و صنعتی و همچنین استفاده از روشهای نوین آبیاری بهویژه آبرسانی زیرسطحی در بخش کشاورزی با هدف مدیریت منابع آبی مورد تأکید دولت است.
رئیس جمهور با اشاره به ساخت پروژه «سد نمرود» خاطرنشان کرد: ساخت این سد از سال 84 شروع شده است و در حالی که این پروژه میتوانست زودتر از اینها به بهرهبرداری برسد، همچنان نیمهتمام مانده است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه بخشی از خانههای در مسیر این سد باید جابجا شده و به مناطق دیگر منتقل شود، گفت: ما برای این پروژه زمان تعیین کردیم و امیدوارم بتوانیم در کمتر از یک سال از این سد بهرهبرداری کنیم.
رئیس جمهور در ادامه ساخت مراکز درمانی و اتمام پروژههای نیمهتمام حوزه بهداشت و درمان دماوند را یکی از دستورکارهای دولت دانست و گفت: با توجه به اینکه منطقه دماوند علاوه بر جمعیت ثابت، یک جمعیت متغیر هم دارد، بنابراین تجهیز مراکز درمانی این منطقه یکی از مصوبات سفر امروز ماست.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه مسئولین محترم منطقه باید بدانند که رفع مشکلات و تحقق مطالبات مردم با اقدامات معمولی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: این مهم، نیاز به کار جهادی دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ما عقب ماندگیهایی در کشور داریم که میتوانستیم نداشته باشیم، گفت: مردم و جوانان ایران تحریمها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و امروز میتوان ایران را یک کشور پیشرفته و فناور دانست.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه دشمن نمیخواست ما رشد اقتصادی داشته باشیم و چرخهای تولید کشور به حرکت در بیاید، گفت: امروز بیش از 6 هزار و 500 واحد تولیدیِ نیمه تعطیل در چرخه تولید قرار گرفته و کشور در رابطه با ماشینآلات و تجهیزات تولیدی رشد قابل توجهی یافته است. ما در حوزه تولید گامهای خوبی برداشتهایم و در تجارت و صادرات محصولات تولیدی، رکورد 40 ساله اخیر را زدهایم.
رئیس جمهور شأن همه مسئولین را خدمتگزاری به مردم دانست و گفت: چرا در مسائلی که مسئولین میتوانند گره آن را با سهولت باز کنند، منتظر این هستند که از تهران به آنها راهحل ارائه شود. ارتباط ستادی با تهران لازم است اما نباید این ارتباط تشکیلاتی موجب کُندی در کارها شود.
دکتر رئیسی با تاکید بر ضرورت مبارزه با بروکراسیهای پیچیده اداری گفت: نباید کشاورز، فعال اقتصادی و تولید کننده را ناامید کنیم، بلکه باید به گونهای بر فرآیندها نظارت داشته باشیم تا کارها با سرعت انجام بگیرد.
رئیس جمهور وظیفه مسئولین کشور را ایجاد امید در دل مردم دانست و خاطرنشان کرد: دشمن میخواهد مردم را مایوس کند. امروز ما موظفیم که با تمام اقدامات خود، مردم را امیدوارتر بکنیم اما تنها با حرف زدن نمیتوان در دل مردم ایجاد امید کرد. اگر مردم ببینند در مرحله اقدام و عمل اتفاقی افتاده است، امیدوار میشوند.
دکتر رئیسی با اشاره به مسئله اشتغال در منطقه دماوند گفت: آمار بیکاری در دماوند همانند برخی نقاط کشور بالا نیست، اما در قشری از تحصیلکردگان این منطقه بیکاری وجود دارد که لازم است زمینههای اشتغال آنها فراهم شود.
رئیس جمهور با اشاره به رشد همکاری دستگاههای دولتی با شرکتهای دانشبنیان از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، گفت: در ابتدای این دولت 100 شرکت دانشبنیان با وزارت نفت همکاری داشتند اما امروز 600 شرکت دانش بنیان در وزارت نفت مشغول انجام کارهای بزرگ هستند. در وزارت نیرو نیز بیش از 900 شرکت دانشبنیان داریم که فعالیتهای مهمی دارند. شرکتهای دانشبنیان میتوانند کارها را همراه با فناوریهای روز پیش ببرند.
دکتر رئیسی با اشاره به وجود پارکهای علم و فناوری در کشور علیرغم تحریمهای دشمن، گفت: من وقتی با مقامات دیگر کشورها گفتگو میکنم، آنها میگویند شما چگونه توانستید با این حجم از تحریمها چنین پیشرفتی داشته باشید. برخیها ممکن است این حقیقت را باور نکنند و هیچ زمانی هم باور نخواهند کرد. این عده چشم خود را بر روی حقایق بستهاند، اما مانعی ندارد چرا که آنها خودشان ضرر میکنند و آسیب خواهند دید.
رئیس جمهور با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه در راه رسیدن به قله خستگی و ناامیدی ممنوع، گفت: ما از کار جهادی باز نخواهیم ایستاد، بلکه معتقدیم با کار جهادی میتوانیم در همه عرصهها به قله برسیم.
دکتر رئیسی ظرفیت منطقه دماوند در حوزه اقتصاد گردشگری را بالا توصیف کرد و گفت: صنعت گردشگری میتواند اشتغال و درآمد خوبی برای کشور بوجود بیاورد. این مسئله در منطقه دماوند یکی دستور کارهای مهم دولت است.
رئیس جمهور خطاب به جوانان با تاکید بر اینکه آینده بسیار روشن است و ایران ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت دارد، تصریح کرد: ما باید از ظرفیتهای کشور به درستی بهرهبرداری کنیم. جوانان برومند ما میتوانند در میدانهای مختلف موجب تحول شوند و از این نظر یکی از ذخایر کشور هستند. من همیشه گفتهام مدیرانی که روحیه تحولی، مردمی و جهادی ندارد باید کنار گذاشته شده و کار به جوانان تحولگرا واگذار شود.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه مردان و زنان بزرگ در مسیر تحول موانع زیادی پیش رو دارند و با قدرت آنها را کنار میزنند، تصریح کرد: به عنوان مثال شهید حاج قاسم سلیمانی در راه تامین امنیت کشور موانع بسیاری داشت و اینطور نبود که همیشه راه برای او هموار باشد اما با اتکال به خدا و اعتماد به نفس کارهای بزرگی انجام داد.