راه مصونیت از آسیب‌های عصر «جهان شبکه‌‌ای» بازگشت به داشته‌های تمدنی خودمان است

تولیت آستان قدس رضوی در جمع دانشجویان دانشگاه فدرال قازان گفت: راه مصونیت از آسیب‌های عصر «جهان شبکه‌‌ای» بازگشت به داشته‌های تمدنی خودمان است، باید با تدبیر در مقابل تهاجم همه جانبه فرهنگی غرب بایستیم و توجه به معنویت را در جهان گسترش دهیم.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: راه مصونیت از آسیب‌های عصر «جهان شبکه‌‌ای» بازگشت به داشته‌های تمدنی خودمان است، باید با تدبیر در مقابل تهاجم همه جانبه فرهنگی غرب بایستیم و توجه به معنویت را در جهان گسترش دهیم.

به گزارش raisi.ir، حجت‌الاسلام‌ سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود به جمهوری تاتارستان در جمع دانشجویان دانشگاه فدرال قازان، اظهار داشت: در آغاز قرن گذشته کمونیسم که ریشه آن در غرب بود و به شرق مهاجرت کرد، باجلوه دین ستیز خود در جمهوریهای شوروی سابق از جمله تاتارستان پیاده شد اما نتوانست عمر خود را به یک قرن برساند.

وی افزود: امام خمینی(ره) در نامه به گورباچف ضمن پیش بینی پایان عصر کمونیسم، حقایق بسیاری را یادآور شدند که مهمترین آن ضرورت توجه به خداوند برای سعادت در دنیا و آخرت بود.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه با ظهور دوره پهلوی در ایران، اسلام ستیزی با مداخله مستقیم غرب شدت گرفت که با پیروزی انقلاب اسلامی طومارش در هم پیچید، تصریح کرد: با سقوط دو رژیم دین ستیز شوروی و پهلوی زمینه بی‌نظیر برای احیای روابط دیرینه مذهبی و فرهنگی بین دو کشور و ملت ایران و تاتارستان به وجود آمده است.

وی تأکید کرد: تحقیقات نشان داده که بیش از 3 هزار لغت ادبیات دینی تاتارستان ریشه در زبان فارسی دارد که بیانگر عمق قرابت فرهنگی این دو سرزمین است.

*غرب در حال رقم زدن عصر «جهان شبکه‌ای» است
حجت‌الاسلام‌ رئیسی با بیان اینکه در آغاز قرن بیست و یکم، غرب سودای ایجاد نظم یکپارچه جهانی را در سر پروراند، گفت: در این راستا دو دهه تلاش کرد و اکنون در حال رقم زدن عصری است که می‌توان آن را دوره «جهان شبکه‌ای» نامید.

وی خاطر نشان کرد: این مرحله دارای مزایا و معایبی است که اگر ملت‌ها خود را برای مواجهه با آن و درک تغییر شرایط زندگی آماده نکنند، بیش از بهره‌وری مزایا، گرفتار مصیبت‌های آن می‌شوند.

تولیت آستان قدس رضوی به تشریح ویژگی‌های دوره «جهان شبکه‌ای» پرداخت و گفت: این دوره به دنبال عبور از هویت‌ها، خرده فرهنگ‌ها، ملیت‌ها و حتی حکمرانی درون سرزمینی است و تلاش می‎کند با تکیه بر فضای سایبری، حاکمیت فراملی را بر ملت‌ها حاکم کند.

*باید به جای یک کنشگر منفعل، یک بازیگر فعال باشیم
وی با تأکید بر اینکه امروز ما باید با اندیشه و همت بلند، جایگاه خود را در این دوره ترسیم کنیم و به‌جای کنشگر منفعل، یک بازیگر فعال باشیم، تصریح کرد: امپراطوریهای اقتصادی جهان علاوه بر پروژه شبکه سازی‌های مجازی، به دنبال هویت زدایی از ملت‌های منطقه هستند و به تصویر کشیدن خشونت لجام گسیخته به اسم دین اسلام توسط داعش در همین راستاست.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: دین اسلام مبتنی بر حکمت، علم، عقلانیت، معنویت و اخلاق است، آنچه در آسیا و آسیای میانه وجود دارد الهام گرفته از مکتب اهل بیت پیامبر(ص) و  مکتب رضوی است.

وی با بیان اینکه دین اسلام، دین عقلانیت، فطرت گرایی، اخلاق، معنویت و مودت بین همه انسان‌ها با مذاهب مختلف است، تأکید کرد: قدرت‌های استکباری می‌خواهند خشونت را که مظهر اشباع ناپذیری انسان مادی غربی است به تعالیم اسلامی تحمیل کنند و دین گریزی از درون را در ملت‎های منطقه به وجود آورند.

* راه مصونیت از آسیب‌های عصر «جهان شبکه‌‌ای» بازگشت به داشته‌های تمدنی خودمان است
حجت‌الاسلام‌ رئیسی خاطر نشان کرد: راه مصونیت از آسیب‌های عصر «جهان شبکه‌‌ای» بازگشت به داشته‌های تمدنی خودمان است، باید با تدبیر در مقابل تهاجم همه جانبه فرهنگی غرب بایستیم و توجه به معنویت را در جهان گسترش دهیم.

وی افزود: باید برای دوری از معایب عصر «جهان شبکه‌ای» با گفت‌وگوی بین صاحبان اندیشه در دانشگاه‌ها و مراکز علمی 2 کشور و تشکیل جغرافیای فرهنگی و علمی بر پایه فرهنگ دینی، از ملت‌هایمان صیانت کنیم.

وی با بیان اینکه حرم مطهر حضرت رضا(ع) فضایی معنوی برای جبران خلاءهای  امروز انسانها نه تنها برای شیعیان بلکه برای همه دوستداران اهل بیت(ع) خلق کرده است، گفت: آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین مجموعه مردم نهاد دینی در جهان اسلام مسئولیت توسعه فرهنگ، معارف، علم و حتی سلامت و محرومیت زدایی را از سوی واقفین در طول سالیان متمادی بر عهده داشته است.

حجت‌الاسلام‌ رئیسی در پایان تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم گفت‌وگوی میان اندیشمندانمان با دانشگاه شما را گسترش دهیم و با ایجاد مراودات علمی به اهداف مشترکمان که برای تعالی انسان امروز مفید است، نزدیک‌تر شویم.