جاودانگی امام خمینی به خاطر میراث او یعنی انقلاب اسلامی است
حیات امام به حیات میراث گرانقدر امام، یعنی انقلاب اسلامی است. حیات امام به حیات راه، مقصد و هدف امام است. امروز بیش از هر زمانی امام و هدف امام در عالم پر رونق است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم احیای شب نوزدهم ماه رمضان که در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله مهدوی کنی و شهدای انقلاب اسلامی به تبیین فلسفه شب قدر پرداخت.
وی ضمن بیان اینکه انسان در فرهنگ و منطق قرآن با علوم و دانش های دیگر متمایز است، اظهار کرد: در علم منطق انسان حیوان ناطق است؛ اما در فرهنگ قرآن نطق فصل الفصول انسان نیست. در فرهنگ قرآن اول سوره رحمان آمده است که «الرَّحْمَنُ (1) عَلَّمَ الْقُرْآنَ (2) خَلَقَ الْإِنْسَانَ (3) عَلَّمَهُ الْبَیَانَ (4)» ابتدا علّم القرآن و بعد خلق الانسان آمده است.
دادستان کل کشور با اشاره به آیه 14 سوره مؤمنون افزود: فتبارک الله متعلق به ترکیب خلقت انسان از جسم و جان است. جان و انسانیت او فقط در پرتو تعلیم قرآن رقم می خورد؛ به همین دلیل ابتدا علّم القرآن آمده است. یعنی اگر انسان ارتباط به وحی و آیات قرآنی نداشته باشد انسانیت او رقم نمی خورد. 7 میلیارد نفر به نام انسان در کره زمین نفس می کشند. در میان همه انسان ها خلیفة الله کسی است که کار خدایی انجام دهد. هرچه خدایی تر عمل کند در خلافت و جانشینی به آن نزدیکی دارد.
رئیسی در مورد ماه رمضان نیز با اشاره به خطبه پیامبر اکرم (ص) در آخر ماه شعبان، خاطر نشان کرد: ما انسان ها اگر کسی را دعوت می کنیم، سعی می کنیم از بهترین چیزی که نزد ما است از او پذیرایی کنیم و مهمان را گرامی می داریم. در ماه رمضان، میزبان رب است و از آنچه نزد اوست پذیرایی می کند. نزد او «له ما فی السماوات و ما فی الأرض» بهترینی که نزد اوست مقام ربانی حضرت حق است. خداوند در این ماه صیام و قیام می خواهد تا انسان ربانی، جلوه رب در زمین و خلیفة الله فی الأرض شود.
وی ادامه داد: البته انسان مهمان، گاهی در قرب انقدر پیش می رود که همین مهمان تبدیل به میزبان می شود. این مهمان با زار زدن در خانه حق و با قرب به او تبدیل به میزبان می شود. یعنی خدا در دل و جان او جای می گیرد. اگر قلبی با خواندن هزار نام پروردگار و با سر گرفتن قرآن شکست، این دل قیمتی و معنای «أنا عند قلوب المنکسره» می شود. این انسان در پرتو وحی و قرآن رقم می خورد و این تعریف با چیزی که در منطق و جای دیگر خوانیم متفاوت می شود.
دادستان کل کشور با اشاره به این حدیث قدسی که خداوند فرموده است که اگر از من اطاعت کنید به شما حیاتی می دهم که هرگز مردن در آن راه ندارد، در مورد حیات امام خمینی (س) تأکید کرد: حیات امام به حیات میراث گرانقدر امام یعنی انقلاب اسلامی است. حیات امام به حیات راه، مقصد و هدف امام است. امروز بیش از هر زمانی امام و هدف امام در عالم پر رونق است. جاودانگی انسان به جاودانگی میراث گرانقدر اوست؛ به همین دلیل ما احساس نمی کنیم که امام بین ما نیست.
وی ضمن بیان اینکه همه مخلوقات و حتی اعضای بدن انسان جنو رحمان هستند، اظهار کرد: اگر انسان سالک عبد بود، همه جنود رحمان در خدمت او هستند. لازمه این کار ظرفیت سازی است و وقت آن لیلة القدر است. خداوند لیلة القدری به بنده عنایت کرد که در این لیلة القدر عبد صالح بتواند یک شبه ره صد ساله رود.
رئیسی ادامه داد: پیامبر اکرم در خواب و رؤیا جریان شجره خبیثه و بنی امیه را دید که از منبر ایشان بالا رفتند و آنچه که ایشان در انسان سازی و ایجاد کمال برای انسان ها عمل کرده بود به دست آنها دارد به عقب نشینی می افتد. از خواب بیدار و بسیار نگران شد. جبرئیل سوره مبارکه قدر را برای رفع نگرانی پیامبر (ص) آورد. در لیلة القدر یک شب با پیامبر و ولایت الهی بودن «خیرا من الف شهر» از یک عمر با امویان بودن برتر است. این نوید با نزول سوره قدر به پیامبر (ص) داده شد و از ایشان رفع نگرانی شد.
وی همچنین مورد دیگر ذکر شده در مورد شب قدر را نکته ای که در تفسیر فرات مبنی بر اینکه لیلة القدر شب فاطمه (س) است، بیان و تصریح کرد: امام خمینی (س) در کتاب آداب الصلاة در مورد حقیقت شب قدر حقیقت شب قدر می فرماید که حقیقت شب قدر حقیقت محمدیه فاطمیه است.
وی تأکید کرد: امام صادق (ع) فرموده است که « من عرف فاطمة حق معرفتها فقد أدرک لیلة القدر» یعنی هرکس فاطمه را بشناسد و حق معرفت فاطمه را بداند شب قدر را درک کرده است. رمز معرفت به شب قدر و کلید آن معرفت به فاطمه (س) است. او حلقه وصل ولایت علوی و رسال نبوی است.
دادستان کل کشور ضمن بیان اینکه تمام اولیای الهی که در قرآن از آنها نام برده شده مورد ابتلای الهی قرار گرفته اند، گفت: انسان سالک باید به ابتلای ولی خدا مبتلا شود. اگر جوانان ما به مقام معظم رهبری می گویند که جانم فدای شما، یعنی فدای آن دینی که شما پرچمش را برداشتید؛ فدای آن انقلابی که شما علمش را برافراشتید؛ و فدای آن نظامی که به نام دین و ارزش های دین برپا شده است. یعنی من خودم درست است مشکل ازدواج، اشتغال، مسکن و گرفتاری های دیگر دارم، اما تمام وجودم مبتلا به ابتلای ولی خداست.
وی تأکید کرد: حتما قلب ولی خدا از وضعیتی که امروز مسلمانان گرفتار آن هستند جراحت دارد. حتما قلب ولی خدا نسبت به این همه ظلمی که استکبار جهانی بر بشریت دارد و این همه مظالم جریحه دار است.
رئیسی در پایان بیان کرد: دغدغه ما در زندگی خیلی زیاد است؛ اما اگر دغدغه ما دغدغه دین و ارزش های الهی و دغدغه ولی خدا شد، تبدیل به انسان سالک مورد نظر اسلام می شویم. دلیل این حرف همان طور که اشاره کردم این است که یک شب با ولایت زندگی کردن بهتر از یک عمر بی ولایت زندگی کردن است.