وقتی پیرمرد روستایی به قاضی می‌گوید تو جای علی (ع) نشسته ای، مسئولیت سنگین ما را گوشزد می‌کند/ انتظار ما این است در این استان پرونده معوق نداشته باشیم/ دستگاه‌ها در انتقال اطلاعات به یکدیگر امساک نکنند تا دولت الکترونیک محقق شود

آیت الله رئیسی در دیدار با روسای واحدهای قضائی استان چهارمحال و بختیاری:

وقتی پیرمرد روستایی به قاضی می‌گوید تو جای علی (ع) نشسته ای، مسئولیت سنگین ما را گوشزد می‌کند/ انتظار ما این است در این استان پرونده معوق نداشته باشیم/ دستگاه‌ها در انتقال اطلاعات به یکدیگر امساک نکنند تا دولت الکترونیک محقق شود

رئیس قوه قضاییه گفت: گاهی در روزنامه ها می بینیم که وکیلی برای تبلیغ خود از عبارت وکالت تضمینی استفاده کرده است. این چه معنایی دارد؟ این عبارت یک نوع اهانت به دستگاه قضایی است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله رئیسی امروز (پنجشنبه) در جریان سفر به استان چهارمحال و بختیاری، طی سخنانی در جمع روسای واحدهای قضایی و مسئولان سازمان های تابعه قوه قضاییه در استان چهارمحال و بختیاری گفت: از اینکه به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی نتوانستیم میزبان همه کارکنان و مدیران دستگاه قضایی استان چهارمحال و بختیاری باشیم عذرخواهی می کنم چرا که شرایط کرونایی ایجاب می کرد که این جلسه به صورت محدود برگزار شود.

رئیس قوه قضائیه ضمن تشکر از کارکنان دستگاه قضا به خاطر زحمات بسیار زیادی که می کشند، افزود: مسئولان سازمان های تابعه قوه قضاییه در استان چهارمحال و بختیاری سلام بنده را به همه کارکنان مجموعه هایشان ابلاغ کنند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه مردم این خطه مردمی غیور، شجاع و کسانی هستند که در تاریخ نشان داده اند همواره نسبت به باورها و اعتقاداتشان حساسند، عنوان کرد: اگر دشمن به دنبال این است که ببیند مردم ما نسبت به دین و ارزش هایشان تا چه اندازه پایبند هستند، بختیاری های غیور ما و همه اهالی این منطقه از جمله آن کسانی هستند که رفتار آنها در همه این سال ها نشان می دهد مردم ما تا چه اندازه نسبت به باورها و ارزش های دینی و کرامت های انسانی حساس هستند.

رئیس قوه قضابیه با بیان اینکه نشان صدق غیرت مردم چهارمحال و بختیاری را می توان در عدد شهدای این منطقه مشاهده کرد، گفت: بر همگان روشن است که مردم خطه چهارمحال و بختیاری نسبت به ارزش ها و همیت های دینی و ملی حساسیت دارند و خدمتگزاری به این مردم و گره گشایی از مشکلات آنان با این خصوصیات از افتخارات مسئولان و همکاران بنده در این استان است. انتظار ما این است در این استان پرونده معوق نداشته باشیم.

آیت الله رئیسی لزوم رسیدگی به دغدغه های مردم را اولویت اول حوزه قضائی دانست و افزود: انتظار ما این است که در استان چهارمحال و بختیاری پرونده معوق نداشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در پرتو اتقان آرا است که حقوق مردم تضمین می‌شود و اطاله دادرسی کاهش می‌یابد، تصریح کرد: چهره قضات عادل و شجاع باید به مردم معرفی شود و در این راستا از رسانه ملی و سایر رسانه‌ها و اصحاب هنر می‌خواهیم که چهره قضات نفوذناپذیر و عادل را برای نسل جوان معرفی کنند.

آیت الله رئیسی در ادامه به لایحه جامع اداری و استخدامی قوه قضاییه که توسط این قوه به دولت ارائه شده اشاره کرده و گفت: از دولت می خواهیم در ارائه این لایحه به مجلس تسریع داشته باشد چرا که در این لایحه جامع، مشکلات و راهکارهای مرتبط با مسائل اداری و استخدامی کارکنان دستگاه قضا به صورت کامل مدنظر قرار گرفته است.  لایحه شوراهای حل اختلاف همین روزها تقدیم مجلس می‌شود.

رئیس قوه قضائیه از تدوین لایحه شوراهای حل اختلاف در دستگاه قضایی نیز خبر داد و با اشاره به اینکه این لایحه هم اکنون در کمیسیون لوایح دولت است و همین روزها تقدیم مجلس می شود، افزود: در این لایحه به مسائلی از قبیل نیروی انسانی، حقوق و مزایا و ساختمان و تجهیزات و بسیاری دیگر از مسائل مرتبط با شوراهای حل اختلاف توجه شده است.

آیت الله رئیسی ادامه داد: با توجه به مصوبات مجلس ناظر بر جرایم قابل گذشت، لازم است دادگستری ها به این موضوع به صورت ویژه توجه کنند و باید توجه داشت که جرایم قابل گذشت از قابلیت رسیدگی در شوراهای حل اختلاف نیز برخوردار هستند و از همین طریق می توان تعداد ورودی پرونده ها به دادگستری را کاهش داد.

رئیس قوه قضائیه ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای حل و فصل پرونده های بزرگ را ظرفیتی قابل توجه عنوان کرده و افزود: در برخی موارد شوراهای حل اختلاف پرونده های سنگینی نظیر پرونده های قتل را حل می کنند که این قبیل اقدامات آن ها باید به صورت لفظی و عملی مورد تقدیر قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حل موضوعات مرتبط با معیشت و مسکن کارکنان دستگاه قضایی باید با لحاظ شان عدلیه و دادگستری همراه باشد افزود: دادگستری دارای شان قضاوت و عدالت گستری است و چنانچه اقدامی سئوال برانگیز صورت دهد حتما تیغش را برای ضربه زدن به مجرمان کُند می کند. به هیچ عنوان نباید کاری کرد که موضع صلابت و جایگاه عدالت گستری دادگستری سست شود. دستگاه‌ها در انتقال اطلاعات به یکدیگر امساک نکنند تا دولت الکترونیک محقق شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه استقرار و توسعه سامانه های برخط یکی از اولویت های دستگاه قضایی است گفت: دستگاه‌های مختلف کشور باید از امساک کردن در ارائه اطلاعات به یکدیگر پرهیز کنند تا از این طریق توسعه دولت الکترونیک تسهیل شود.

رئیس قوه قضاییه سلامت دستگاه قضا را امری بسیار مهم دانست و با تاکید بر لزوم جلوگیری از  هرگونه روابط ناسالم در این مجموعه افزود: اگرچه در دستگاه قضایی بخش‌های حفاظت و ارزشیابی را برای نظارت نهادینه داریم اما اصل حفظ سلامت دستگاه قضایی بر عهده همه کارکنان این دستگاه است.

آیت الله رئیسی افزود: در دستگاه قضایی باید اجزای مختلف از قبیل وکیل و ضابط و کارشناس کار خود را انجام دهند و از برقراری هرگونه روابط ناسالم پرهیز نمایند تا جایگاه عدالت گستری دستگاه قضایی توسعه یابد. گاهی در روزنامه ها می بینیم که وکیلی برای تبلیغ خود از عبارت وکالت تضمینی استفاده کرده است. این چه معنایی دارد؟ این عبارت یک نوع اهانت به دستگاه قضایی است. وقتی پیرمرد روستایی به قاضی می‌گوید تو جای علی (ع) نشسته ای، مسئولیت سنگین ما را گوشزد می‌کند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مجموعه اقدامات مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی باید به افزایش سرمایه اجتماعی نظام و قوه قضاییه بیانجامد گفت: حفظ کرامت انسانی در تمام مراحل قضایی و دادرسی از کشف و تعقیب تا اجرای حکم ضروری است و بخشنامه کرامت انسانی که ابلاغ شده است همواره باید مدنظر همکاران در دستگاه قضایی باشد. جمله یک پیرمرد یا پیرزن روستایی خطاب به قاضی یا مسئول قضایی مبنی بر اینکه تو در جای علی (ع) نشسته ای در برگیرنده یک دنیا حرف و حکمت است.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه مشورت قاضی و تبیین موضوع برای قاضی، منافاتی با استقلال قضات ندارد خاطرنشان کرد: سامانه ایده ها در دادگستری ثبت شده است و بیش از هزار مورد ایده از سراسر ایران به این سامانه واصل شده است. برخی از این ایده ها که از استان های مختلف کشور رسیده ایده های ذی قیمتی برای پیشبرد امور قضایی است که حتما به آن ها توجه می شود.

افزایش 7 درصدی پرونده های قضایی مختومه در دادگستری چهارمحال و بختیاری

گفتنی است در ابتدای این جلسه «احمدرضا بهرامی سامانی» رئیس کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری به ارائه گزارشی از عملکرد دادگستری این استان و سازمان های تابعه آن پرداخت.

وی با بیان اینکه پرونده‌های قضایی مختومه استان چهارمحال و بختیاری در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، بالغ بر ۷ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: همچنین در بحث اتقان آراء نیز تنها به ۱۷ درصد از ۹۵ هزار دادنامه صادره در این استان از ناحیه طرفین دعوا اعتراض شد که از این میزان، فقط ۳ درصد این آراء در شعب تجدیدنظر نقض شد.

رئیس کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری همچنین از افزایش 40 درصدی صلح و سازش در پرونده های دعاوی خانوادگی در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد و اقدامات مربوط به مقابله با کرونا که توسط سازمان های تابعه قوه قضاییه در این استان انجام شده است را توضیح داد.

همچنین آقای «روحانی» نماینده قضات استان چهارمحال و بختیاری، «بهادری» نماینده کارکنان اداری و «قاسمی» نماینده شوراهای حل اختلاف این استان، در این جلسه پشت تریبون رفتند و مسائل و دغدغه های خود و همکارانشان را بیان کردند.