باید برای یک سرمایه‌گذار و تولید کننده یک بسته حمایتی در حوزه‌ها و ابعاد مختلف طراحی شود

آیت الله رئیسی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان مرکزی:

باید برای یک سرمایه‌گذار و تولید کننده یک بسته حمایتی در حوزه‌ها و ابعاد مختلف طراحی شود

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سه حوزه حمایتی از سرمایه‌گذاران گفت: باید از سرمایه‌گذار و کارآفرین و تولید کننده، حمایت حقوقی و قانونی صورت گیرد، یک سرمایه‌گذار نیازمند حمایت مالی و اقتصادی است و در نهایت باید برای یک سرمایه‌گذار و تولید کننده یک بسته حمایتی در حوزه‌ها و ابعاد مختلف طراحی شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه عصر امروز (چهارشنبه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: خداوند را شاکریم که امروز توفیقی حاصل شد در جمع مدیران، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در استان مرکزی باشیم.

وی ادامه داد: گزارش استاندار نسبت به افزایش سرمایه‌گذاری، اشتغال و کاهش بیکاری در استان مسرت‌بخش است و نوید گام‌های بهتری را برای رونق اقتصادی در استان می‌دهد.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: از کار منسجمی که قبل از تشکیل جلسه انجام شده، تشکر می‌کنم. در این نشست گروهی پیش از برگزاری موضوعات را بررسی و با پیشنهاداتی مشخص در جلسه حضور پیدا کردند که در اینجا از مسئولین، استاندار، معاون استاندار و معاون اقتصادی دادگستری در این مورد تشکر می‌کنم.

وی افزود: نکاتی که در جلسه به آن اشاره شد، برخی به موانع تولید مربوط است که باید در این رابطه به صورت ملی رفع مانع و تصمیم‌گیری کرد و برخی دیگر نیز موارد بسیار مهمی بود که حتما باید پیگیری شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: ممکن است شما در جایگاهی نباشید که تصمیم‌گیری‌های کلان در دست شما باشد؛ اما می‌توانید در تصمیم‌سازی‌ها، کلان فکر کنید. بسیاری از بحث‌هایی که امروز مطرح شد، کاربردی بود؛ خصوصا افرادی که از میدان کار اقتصادی صحبت کردند، راهکار‌هایی که از سوی آن‌ها ارائه شد، قابلیت پیگیری دارد.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: محدودیت در تصمیم‌گیری در استان وجود دارد؛ اما مطلقا در تصمیم‌سازی محدودیت وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اندیشه‌های بلند و تجربیات بسیار نیرو‌های نخبه و صاحب‌نظر در این جلسه می‌تواند به نگاه‌های راهبردی، کاربردی و اجرایی در میدان تبدیل شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه موضوع بهره بانکی، مالیات بر ارزش افزوده و کاهش نقدینگی واحد‌های تولیدی از جمله مباحثی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد، گفت: در این کشور هیچ کس تردید ندارد که یکی از مسائل جدی ما افزایش نقدینگی است که راه این است که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود. اگر نقدینگی به سمت دلالی برود، معضلی چند برابری برای کشور ایجاد می‌شود.

آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: ما برای رونق تولید در کشور نیازمند این هستیم که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود و به رونق تولید تبدیل شود و این رونق منجر به کاهش مشکلات اقتصادی، کاهش رکود و تورم و بسیاری از معضلاتی که امروز گریبانگیراست، بشود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: بحث نقدینگی مساله مهمی است. آقایان به رونق تولید اشاره کردند که با مساله قاچاق کالا هیچ سازگاری ندارد. اگر ما بخواهیم رونق تولید را مطرح کنیم، باید حتما با مساله قاچاق کالا برخورد کنیم؛ خصوصا قاچاق کالای سازمان یافته. سخن از کوله بری نیست؛ سخن از قاچاق سازمان یافته است که در این کشور باید با آن برخورد بسیار سریع و حساب شده انجام شود. در این مورد قانون و سازو کار قانونی وجود دارد و دست اندرکاران باید در میدان واقعا با قاچاق سازمان یافته برخورد کنند. اگر با قاچاق سازمان یافته در کشور برخورد نشود، در رونق تولید مشکل خواهیم داشت و رونق تولید شکل نمی‌گیرد و این یکی از همان موانع مهم تولید است.

وی با اشاره به مساله واردات کالا به کشور عنوان کرد: صبح خدمت آقای استاندار جلسه بودیم و کارگران چند شرکتی که مساله داشتند، جمع شده بودند. یکی از آقایان گفت که ما در حالیکه برای واگن سازی آمادگی داریم، اقدام به واردات این محصول از خارج از کشور می‌شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: وقتی واگن سازی اعلام می‌کند که برای تامین واگن مورد نیاز کشور آمادگی داریم، نباید بحث واردات مطرح شود؛ البته من نرفتم بررسی کنم که این توانایی تا چه حد وجود دارد؛ اما اجمالا می‌دانم توانایی دراین کشور و توانایی در دستان توانای کارگران و مهندسان در کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد و بسیاری از گره‌ها را می‌توانیم بدست توانای صنعتگران و مدیران و دست اندرکاران بازکنیم و برای من این موضوع روشن است.

وی بیان داشت: معلوم است جا‌هایی که ما وارد میدان شدیم و به مردم میدان دادیم و مردم را در صحنه آوردیم، مشکلات حل شده است. اگر کار در بحث‌های اقتصادی به مردم واگذار شود، گره‌ها را باز می‌کنند. امام (ره) این را فرمودند و رهبر انقلاب هم این را می‌فرمایند و تدبیر نیز این را اقتضاء می‌کند که کار در دست مردم و افراد توانمند و نه مدعی توانایی باشد؛ البته توانایی‌ها باید احراز شود و بعد واگذاری انجام شود. اگر کارخانه‌ای را خصوصی سازی کردید و به دست یک فرد ناتوان دادید، طبیعی است که بعد از مدتی هر بخشی را باید از یک طرف جمع کنید؛ کما اینکه در بعضی از گزارش‌های آقایان این بحث مطرح بود.

رئیس دستگاه قضا همچنین گفت: مساله موانع تولید به صورت کلان حتما باید پیگیری شود. به نظرم از این بحثهای کلان نگذریم و نگوییم که چون به مرکز مربوط است، پس مرکز فکر میکند. مرکز فکر می کند؛ اما آقایان کار کارشناسی استانی را بکنید و موارد را هم از طریق نمایندگان مجلس و هم از طریق بنده و دادگستری و بازرسی استان، منتقل کنید. قرار شد کمیسیونی در استان عملیاتی شود که یک کمیسیون کاری با شرکت بازرسی ، پیشگیری و دادگستری، معاونت اقتصادی استانداری، اتاق صنایع و معادن که در این قضیه نظر دارند و در بدنه صنعتگران و تولیدکنندگان هستند و نظراتشان می تواند مفید باشد و هر بخشی که در مقوله تولید نقش دارد، باشد و هرکسی را که اقتضا کرد دعوت کنند تا این بحث ها را آنجا بپرورانیم.

وی تصریح کرد: جلسه ستاد اقتصادی که با تدبیر رهبر انقلاب، برای باز کردن گره‌ها، تشکیل شده، از نتایج اینگونه مباحث استفاده خواهد کرد. مقام معظم رهبری در حل مشکلات مردم به ما اتمام حجت فرمودند و ما حجتی برای تدبیر نکردن امور نداریم. اگر دستگاه های کشور برای حل مشکلات اختیار می خواهند، قانون داده است و اگر در قوانین موجود هم در مورد خاصی اختیار کافی وجود نداشته باشد، می‌توان با استفاده از راهکار طرح‌ها و لوایح دو فوریتی و سه فوریتی، قوانین مورد نیاز برای رفع مشکلات موجود را تامین کرد.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: در مسائل مهم اجتماعی، اقتصادی و مسائل مرتبط با گره‌های زندگی مردم یا برخورد با ناامنی جدی در یک منطقه، دستگاه قضایی در صدد است تا پرونده‌های اینچنینی را خارج از نوبت و به سرعت مورد رسیدگی قرار دهد.

وی بیان داشت: با دقت نظر در دیدگاه‌ها و مواضع مقام معظم رهبری آشکار می‌شود که بنای ایشان آن است که تا آنجا که ممکن است گره‌های کشور و زندگی مردم باز شود و در همین راستا معظم له تفویض اختیاراتی را داشته‌اند و هر آنچه در نشست سران سه قوه تصویب می‌شود، خدمت ایشان تقدیم می‌گردد.

رئیس قوه قضاییه گفت: بنابراین هیچ دلیل و حجتی وجود ندارد که هیچ مسئولی در کشور نسبت به پیشبرد امور مهم و حل مشکلات و گره‌های زندگی مردم کوتاهی کند.

آیت‌الله رئیسی افزود: مسئولان و مدیران کشور در بخش‌های مختلف نباید با این استدلال که برخی از موانع و مشکلات مرتبط با آنها نیست، از رسیدگی به موانع و مشکلات مزبور بگذرند؛ بلکه می‌توانند با تعامل و رایزنی با بخش‌هایی که مشکلات و موانع، مرتبط با آنهاست، گام‌هایی را در جهت پیشبرد امور بردارند. بر همین اساس در قضیه رفع موانع تولید نیز باید مسئولان همه بخش‌ها دست به دست هم دهند و با ارائه راهکارهای پخته، شعار رونق تولید را تحقق بخشند.

وی تصریح کرد: باید موانع و مشکلاتی که در استان مرکزی در رابطه با رونق تولید وجود دارد و مرتبط با مسائل منطقه‌ای و اقلیمی است، با ارائه راهکارهای درون استانی و پیگیری‌های لازم، حل شود؛ مانند موضوع آب شهرک‌های صنعتی که یکی از افراد حاضر در جلسه با ارائه راهکارهای مرتبط مطرح کرد.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: یک بخش از مسائل مرتبط با موانع تولید در استان مرکزی نیز مربوط به قوه قضاییه است؛ مانند پرونده‌هایی که در حوزه خصوصی‌سازی مطرح است که سازمان بازرسی پیگیری‌های لازم را انجام داده و انجام خواهد داد و آقای منتظری دادستان کل کشور نیز پیگیری‌های لازم را در این خصوص انجام خواهد داد.

آیت‌الله رئیسی مطرح کرد: تلاش ما معطوف به این است که آن دسته از موضوعات مرتبط با موانع تولید در استان مرکزی را که مرتبط با قوه قضاییه است، به صورت مصداقی چه در محاکم تهران و چه در محاکم خود استان مرکزی و مواردی که در دیوان مطرح است، دنبال کنیم.

وی افزود: همچنین ضروری است که برای تحقق راهکارهای ارائه شده در زمینه رفع مشکلات اقتصادی استان در حوزه‌های مختلف، اقدام به تعیین زمان کنیم. برخی موضوعات و پرونده‌ها که مرتبط با مسائل کلان است، ممکن است یک زمان دو ماهه را بطلبد؛ اما تلاش داریم برخی موارد را که مربوط به قوه قضاییه و محاکم است، با تشکیل کمیسیون‌های کاری، در مقطع یک ماهه بررسی و رفع کنیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سه حوزه حمایتی از سرمایه‌گذاران گفت: در وهله اول باید از سرمایه‌گذار و کارآفرین و تولید کننده، حمایت حقوقی و قانونی صورت گیرد. در وهله دوم، یک سرمایه‌گذار نیازمند حمایت مالی و اقتصادی است و در نهایت در گام سوم، بحث حمایت قضایی مطرح است. بنابراین باید برای یک سرمایه‌گذار و تولید کننده یک بسته حمایتی در حوزه‌ها و ابعاد مختلف طراحی شود.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که تسهیلات بانکی مرتبط با رونق تولید در جایی غیر از بخش تولید مورد استفاده قرار گیرد. نباید وقتی شهرک‌های صنعتی شما نیازمند تسهیلات و نقدینگی برای تحقق امر رونق تولید هستند، نقدینگی و تسهیلات به جای دیگری اختصاص یابد. حتما این امر با دورنمای رونق تولید سازگاری ندارد.

وی با اشاره به شعار سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید نام‌گذاری شده است، گفت: اعلام شعار سال از سوی رهبر انقلاب نتیجه مجموعه مطالعات و رصد تنگناها و مشکلات و چالش‌های کشور است و نامگذاری و اعلام شعار سال بمنزله تعیین اولویت‌های اصلی برای فعالیت همه دستگاه‌هاست. بر همین مبنا در سال جاری که از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است، جهت‌گیری همه دستگاه‌ها باید مرتبط تحقق این امر خطیر باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به فعال شدن دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری در سازمان بازرسی کل کشور گفت: مبنای کاری در دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری مستقر در سازمان بازرسی کل کشور این است که چنانچه مشکلات اداری یک فردِ آماده سرمایه‌گذاری رفع نشد، این فرد با مراجعه به دفتر مزبور در جهت رفع مشکل خود اقدام کند.

آیت‌الله رئیسی بیان داشت: کشور ما کشور امام رضا(ع) است و دارای مردان و زنان مخلصی است که آماده جهاد اقتصادی هستند و حاضرند هستی خود را در راستای رفع گره‌های اقتصادی کشور و مردم بگذارند. بنابراین با این همت و اراده بلند و با عنایت خداوند و ائمه اطهار(ع) مشکلات اقتصادی و تولیدی قابل حل می‌باشد.

وی تاکید کرد: ما نیز در دستگاه قضایی با ظرفیت‌هایی که در بخش‌های مختلف این دستگاه وجود دارد، این آمادگی را داریم یا بهتر بگویم این وظیفه خطیر را احساس می‌کنیم که با همکاری بخش‌های مختلف در جهت رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی کشور و مردم گام برداریم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: آقای استاندار بیان کرد که حضور ما در این جایگاه در استان مرکزی برای نخستین بار است که صورت می‌گیرد؛ لذا ما امیدواریم کارها به گونه‌ای پیش برود و مصوبات به گونه‌ای سازمان یابد که در جریان حضور و جلسه بعدی، شاهد حصول نتایج باشیم.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه مردم استان مرکزی با هزاران شهید و ایثارگر و جانباز نشان داده‌اند که پای کار نظام و انقلاب هستند، گفت: بزرگترین افتخار ما مسئولان، نوکری این مردم است و ما معتقدیم که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، علیرغم همه توطئه‌های دشمنان، آینده این کشور و این مردم بسیار روشن و موفقیت‌آمیز است و با وجود ظرفیت‌های موجود و نیروی انسانی کارآمد و جوانان فعال آینده‌ای روشنی در انتظار ایران اسلامی است.

وی با بیان اینکه امروز به اعتراف دوست و دشمن جبهه انقلاب اسلامی در همه حوزه‌ها دست تفوق و برتری را دارد، گفت: امروز در نگاه دوست و دشمن ایران اسلامی از نظر اقتدار و عزت در برترین و بالاترین جایگاه طی چهل سال اخیر قرار دارد و همانطور که دشمنان ما در حوزه نظامی با وجود عربده‌کشی‌ها و تهدیدها و تطمیع‌ها کاری از پیش نبردند، قطعا در حوزه اقتصادی هم موفق نمی‌شوند و ما امیدواریم بتوانیم در حوزه اقتصادی نیز در گام دوم انقلاب گام‌های بلندتر و باصلابت‌تری را برداریم.

رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به ضرورت انسجام و وحدت نیروهای فعال در بخش‌های مختلف جهت تحقق توسعه‌یافتگی گفت: همواره تاکید مقام معظم رهبری معطوف به انسجام و تعامل نیروهای بخش‌های مختلف است و الحمدلله در استان مرکزی تعامل مطلوبی میان استاندار، نماینده ولی فقیه، مدیران و مسئولان استانی، بسیج دلاور و نیروهای مسلح وجود دارد. امیدواریم خداوند توفیق دهد گام‌های بلندتری را برای استقلال اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید برداریم.