آیتالله رئیسی در آیین افتتاح فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی:
بهرهبرداری از فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار «ما میتوانیم» است
رئیس جمهور بهرهبرداری از پالایشگاه بزرگ فاز ۱۴ پارس جنوبی به همت متخصصان ایرانی را نماد و نمود عینی تحقق شعار تولید، اشتغالآفرین و دانشبنیان سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و اظهار داشت: ساخت این پالایشگاه ۱۰۰ درصد ایرانی از مولفههای اقتدارآفرین در راستای تحقق ایران قوی است.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز پنجشنبه در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی، در استان بوشهر و در آیین افتتاح فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به عنوان ایرانیترین فاز این مجموعه ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان به ویژه سالروز ولادت صاحبالزمان (عج) گفت: امروز، روز بسیار خوشحال کنندهای است چرا که شاهد بهرهبرداری رسمی از یکی از جلوههای اراده قوی و کار و تلاشی ماندگار در این منطقه هستیم.
رئیس جمهور افزود: بهرهبرداری از فاز ۱۴ مجموعه پالایشگاه پارس جنوبی جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار ما میتوانیم است که با همه وجود اجرایی شده است؛ مجموعهای که با دست توانمند ایرانی، با کالای ایرانی، طراحی، مشورت و با اجرای متخصصان و کارگران ایرانی اجرا شده است.
دکتر رئیسی با با قدردانی از همه دستاندرکاران، مجریان، متخصصان و به خصوص کارگران عزیزی که زیر آفتاب طاقتفرسای این منطقه برای ساخت این پالایشگاه تلاش کردند، اظهار داشت: امروز منافع این پالایشگاه و محصولات آن میتواند بخشهای مهمی از صنعت نفت و انرژی کشور را فعال کند.
رئیس جمهور با اشاره به محصولاتی تولیدی این پالایشگاه از جمله سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز، تصریح کرد: اینکه گفته میشود کشور ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت دارد یکی از جلوههای آن مجموعههایی مثل همین پارس جنوبی است که امروز یکی از فازهای پالایشگاه آن به بهرهبرداری رسیده و تبدیل به جلوه خودکفایی و استقلال کشور شده است.
آیتالله رئیسی اضافه کرد: شرکتهای خارجی که برای احداث فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به ایران آمده بودند، با تصور اینکه بعد از رفتن آنها کار این فاز بر زمین میماند، ایران را ترک کردند، اما متخصصان جوان کشورمان اجازه ندادند کار روی زمین بماند و فاز ۱۱ این مجموعه نیز به زودی با همت همین متخصصان به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: البته با تکمیل فاز ۱۱ که آخرین فاز پارس جنوبی است، کار ما تمام نخواهد شد، چرا که در حوزه انرژی کشور کارهای زیادی برای انجام به ویژه در میادین مشترک داریم. در زمینه بهرهبرداری از میادین مشترک مولفه سرعت در بهرهبرداری نیز به شدت مورد تاکید است تا سهم کشور از این میادین احصا شود.
دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه امروز اقتصاد انرژی یکی از مزیتهای بزرگ برای کشور ماست، تصریح کرد: همه بخشهای مختلف باید برای فعالتر کردن اقتصاد انرژی تلاش کنند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید از پروژه ایران الانجی، گفت: این پروژه از سال ۹۲ با سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم متوقف مانده بود، اما با تلاشهای صورت گرفته در یکسال و نیم گذشته به پیشرفتهای قابل توجهی رسیده و خسارتهای وارد شده در ۱۰ سال گذشته به این پروژه حتما باید جبران شود.
آیتالله رئیسی همچنین به موضوع سوختن مشعلها در مجتمع گازی پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وزیر نفت نوید داده است که سوختن این مشعلها با کمک شرکتهای دانش بنیان مهار و در جهت رفع ناترازی انرژی کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهور در ادامه توجه به کارگران را مورد تاکید قرار داد و گفت: رویکرد اتخاذ شده مبنی بر اینکه هم پیمانکار مورد حمایت قرار گیرد و هم پیمانکار، کارگران را مورد حمایت قرار دهد، قابل تقدیر است.
دکتر رئیسی افزود: تحت هیچ شرایطی نباید حق کارگران نادیده گرفته شود و حتی یک ماه حقوق آنها به تعویق بیفتد. اگر در اعتبارات پروژهها کاستی وجود دارد نباید در حقوق و دستمزد کارگران لحاظ شود.
رئیس جمهور توجه وزارت نفت به مسئولیتهای اجتماعی در استانهای نفت و گازخیز را قابل تقدیر دانست و گفت: مردم مناطقی که لولههای گاز و نفت از آنجا عبور میکند، انتظار دارند از مواهب استخراج و انتقال انرژی در زمینه محرومیتزدایی و ایجاد جاده، مدرسه و خانه بهداشت بهرهمند شوند.
آیتالله رئیسی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در کنار مدیریت تولید گفت: وزارت نیرو وظیفه دارد مدیریت مصرف را اعمال و با کمک صدا و سیما و تریبونداران به فرهنگسازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف بپردازد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از تلاشهای هشت شرکت همکار با وزارت نفت و بنیاد مستضعفان در تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، از بانکها و بخشهای مهم اقتصادی برای سرمایهگذاری و مشارکت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دعوت کرد و گفت: اگر نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید به ویژه در حوزه انرژی هدایت شود، برای توسعه اقتصادی بسیار موثر خواهد بود چرا که هم باعث سرمایهگذاری مفید و خودکفایی شده و هم جلوهای از اقتصاد مقاومتی در کشور است.
دکتر رئیسی تکمیل و بهرهبرداری از پالایشگاه بزرگ فاز ۱۴ پارس جنوبی به همت متخصصان ایرانی را نماد و نمود عینی تحقق شعار تولید، اشتغالآفرین و دانشبنیان سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و افزود: دشمن به دلیل برخی ضعفها در کشور به دنبال ایجاد اختلال و توقف در روند توسعه کشور بود، اما متخصصان و کارگران ایرانی با طراحی، اجرا و تکمیل این پروژه نشان دادند که نه تنها متوقف نخواهند شد، بلکه این چنین قدرت و توان خود را به رخ دشمنان میکشند.
رئیس جمهور پالایشگاه ۱۰۰ در صد ایرانی فاز ۱۴ پارس جنوبی را از مولفههای اقتدارآفرین در راستای تحقق ایران قوی عنوان کرد و افزود: تقویت و توسعه این بخش از اقتصاد به عهده وزارت نفت و شرکتهای تابع آن است که باید توامان ادامه پیدا کند.
آیتالله رئیسی پیش از آغاز سخنان خود در این مراسم ۴ طرح مجتمع پتروشیمی پارس گلایکور، مخازن نهگانه پتروشیمی سبز عسلویه، پست برق پتروشیمی دماوند و واحد دوم طرح سیکل ترکیبی نیروگاه متمرکز پارس جنوبی را نیز به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح کرد.