تاکید روسای جمهور ایران و ترکیه بر اهمیت اقدام مشترک امت اسلامی برای توقف فوری بمباران‌ها و رفع محاصره غزه/ دکتر رئیسی: قطع روابط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی تاثیر بازدارنده‌ای در توقف جنایات آنها دارد

خبر تکمیلی گفتگوی تفصیلی دکتر رئیسی و اردوغان در خصوص فلسطین؛

تاکید روسای جمهور ایران و ترکیه بر اهمیت اقدام مشترک امت اسلامی برای توقف فوری بمباران‌ها و رفع محاصره غزه/ دکتر رئیسی: قطع روابط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی تاثیر بازدارنده‌ای در توقف جنایات آنها دارد

رئیس جمهور با بیان اینکه اکنون همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، ترکیه و مصر در معرض امتحانی الهی قرار دارند تا با اقدامات به‌موقع خود با جنایت بی‌سابقه صهیونیست‌ها مقابله کنند،گفت: اگر نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی در عربستان منجر به کمک به ملت فلسطین و نجات آنها نشود، دامنه درگیری‌ها در منطقه افزایش می‌یابد، چرا که ملت‌های منطقه متوجه می‌شوند که دولت‌های اسلامی در کمک به مردم فلسطین و غزه ناتوان هستند.

در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی «اکو» آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با دکتر سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار مسئله فلسطین و جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی در غزه را مهمترین دغدغه امروز جهان اسلام و بلکه جامعه بشری دانست و با تاکید بر ضرورت فشار همه‌جانبه جهان اسلام بر رژیم جنایتکار صهیونیستی، قطع روابط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونسیتی را به‌عنوان اقدامی موثر و بازدارنده در توقف جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین خواستار شد.

دکتر رئیسی قتل‌عام فلسطینیان بی‌دفاع و سکوت مرگبار سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر را مایه تاسف دانست و تاکید کرد: اکنون همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، ترکیه و مصر در معرض امتحانی الهی قرار دارند تا با اقدامات به‌موقع خود با این جنایت بی‌سابقه مقابله کنند.

رئیس جمهور با ضروری دانستن اقدام هماهنگ جهان اسلام در دفاع از فلسطینیان تاکید کرد: ارزیابی بنده این است که اگر نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی در عربستان منجر به کمک به ملت فلسطین و نجات آنها نشود، دامنه درگیری‌ها در منطقه افزایش می‌یابد، چرا که ملت‌های منطقه متوجه می‌شوند که دولت‌های اسلامی در کمک به مردم فلسطین و غزه ناتوان هستند.

دکتر رئیسی ضمن گلایه شدید از روند قطره‌چکانی کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه، به نقش موثر گذرگاه رفح و کشور مصر در کمک‌رسانی اشاره و از توقف محموله‌های کمک‌های بشردوستانه و مردمی ایران و چندین کشور مسلمان دیگر در این گذرگاه گلایه کرد.

در این دیدار رجب طیب اردوغان نیز با ابراز تاسف از فجایع انسانی در غزه، تعهد داد که در کمک به مردم فلسطین و فشار بر رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی ایران همراهی کند.

همچنین با ابتکار دکتر رئیسی و پذیرش روسای جمهور ترکیه و ازبکستان، مقرر شد که بیانیه‌ای در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در پایان اجلاس اکو منتشر شود.

رئیس جمهور در این دیدار همچنین روابط دوجانبه ایران و ترکیه را رو به گسترش توصیف کرد و بر فراهم بودن زمینه توسعه بیشتر روابط به‌ویژه در بخش تجاری، انرژی و اقتصادی و ارتقای آن به سطوح بالاتر تاکید کرد.